Styckningskurs grundkurs 7–8 maj

Tid: Kl. 9.00-16.00

Plats: Ruds gård, Kil

Kursen vänder sig till dig som vill få grundkunskaper i styckning. 

Under två dagar får du lära dig mer om: 

Olika köttdetaljer, vad används de olika köttdetaljerna till, mörning, kemi, kontaminering, säkerhet & hygien. 

Dag 2 får du möjlighet att prova på praktisk grundstyckning av nöt.

Kursledare: Anders Bergfeldt med lång erfarenhet som före detta ägare och produktionschef på Kils Slakteri.

Plats: Ruds Gård, Kil

Pris: 500 kr/p. i priset ingår fika & lunch båda dagarna.

Efter kursen finns möjlighet att köpa köttet som du styckat till reducerat pris.

Det finns också möjlighet till övernattning på Ruds Gård kostnad 700:-/natt inkl. frukost. 

Anmälan: nifa.se/anmalan

För bokning av boende kontakta Kikki på Ruds Gård 070-233 06 11

För mer info om kursen kontakta projektledare Susanne Ekmark 070-482 67 34

Kursen är ett samarbete mellan Nifa och Länstyrelsen i Värmland och finansieras av Europeiska jordbruksfonden.