Styckningskurs grundkurs 7–8 maj
Tid: Kl. 9.00-16.00
Plats: Ruds gård, Kil
Kursen vänder sig till dig som vill få grundkunskaper i styckning.
Under två dagar får du lära dig mer om:
Olika köttdetaljer, vad används de olika köttdetaljerna till, mörning, kemi, kontaminering, säkerhet & hygien.
Dag 2 får du möjlighet att prova på praktisk grundstyckning av nöt.
Kursledare: Anders Bergfeldt med lång erfarenhet som före detta ägare och produktionschef på Kils Slakteri.
Plats: Ruds Gård, Kil
Pris: 500 kr/p. i priset ingår fika & lunch båda dagarna.
Efter kursen finns möjlighet att köpa köttet som du styckat till reducerat pris.
Det finns också möjlighet till övernattning på Ruds Gård kostnad 700:-/natt inkl. frukost.
Anmälan: nifa.se/anmalan
För bokning av boende kontakta Kikki på Ruds Gård 070-233 06 11
För mer info om kursen kontakta projektledare Susanne Ekmark 070-482 67 34
Kursen är ett samarbete mellan Nifa och Länstyrelsen i Värmland och finansieras av Europeiska jordbruksfonden.